Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα

Χαρίζουν την περιουσία του ελληνικού λαού, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Άρτα

ΑΣΑ-Φ: Εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τομέα


Αντιδράσεις από κόμματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Άρτας, ενώ συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στην Άρτα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της τράπεζας, μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς ενώ ήταν αρκετοί οι αγρότες συναλλασσόμενοι με την ΑΤΕ που δήλωναν την συμπαράστασή τους.

Συγκεντρωμένα έξω από την ΑΤΕ στην Άρτα, επίσης ήτανε και στελέχη του αγροτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με επικεφαλής τον Μπάμπη Πεσλή, που δήλωναν πως θα πρέπει όλοι οι πολίτες και κυρίως αγρότες και παραγωγοί να δώσουν μαζικά το παρών στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ύπαρξης της Αγροτικής Τράπεζας, κάλεσε τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας:


Όχι στη διάλυση της ΑΤΕ


ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
 «Τη Παρασκευή το βράδυ μια ομάδα τραπεζιτών με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να χαρίσουν τη περιουσία του ελληνικού λαού, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σε προβληματικούς τραπεζίτες, στη ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η προβληματική Πειραιώς πήρε τη καλή Αγροτική χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ! Οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας καταγγέλλουμε το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, απεργούμε μαζί με όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και καλούμε τους συναδέλφους, τους αγρότες, τους δανειολήπτες, τους καταθέτες, τους πολίτες να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ:

-ΤΟ ΑΝΟΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ

-ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

-ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΥΠΟΘΗΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

-ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ

-ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Εργαζόμενοι και Εργαζόμενες,

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

Όχι στη διάλυση της ΑΤΕ».

Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας-Φιλιππιάδας για την ΑΤΕ

Ουσιαστικά εγκαταλείπεται ο πρωτογενής τομέας


Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Νικόλαος Γκίζας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας-Φιλιππιάδας εκφράζει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:


«Με αφορμή την προσάρτηση τμήματος της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για τα προβλήματα που αυτή θα φέρει στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, στις θυγατρικές της Α.Τ.Ε. (ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ) και στους εργαζόμενους της Α.Τ.Ε.. Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Τ.Ε., από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπαναστασίου το 1929, ως εκφραστής και χρηματοδότης της αγροτικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων έχαιρε ταυτόχρονα προνομίων όπως η απευθείας εγγραφή υποθηκών σε βάρος των αγροτών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων. Η παράδοση αυτών των προνομίων στα χέρια ιδιωτών τραπεζιτών θα είναι αυτονόητα καταστροφική για τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας. Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της και να μην υποβαθμιστούν κατά οποιοδήποτε τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα. Επίσης η ανωτέρω προσάρτηση της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσα εμείς οι συνεταιριστές εμφατικά διακηρύτταμε προς όλους τους «υπεύθυνους». Ότι δηλαδή η ψήφιση και η εφαρμογή του νόμου 4015/2011και μάλιστα μέσα στα ιδιαίτερα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έγινε, ουσιαστικά έγινε όχι για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά για το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. Οφείλονται άμεσα απαντήσεις σχετικά με τις αγροτικές-συνεταιριστικές εταιρείες και ιδίως τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ.

Τι θα γίνει με σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με τις υποθήκες και το “σύστημα διασφαλίσεων” των δανείων της ΑΤΕ προς τον αγροτικό κόσμο. Πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των υπέρογκων και δυσβάσταχτων για τους αγρότες διασφαλίσεων των δανείων τους (υποθηκών, προσημειώσεων και λοιπών δεσμεύσεων) με τα νομικά προνόμια που της έχουν εκχωρηθεί από το κράτος, τα οποία βρίσκονται έξω και πάνω από τα όρια του τραπεζικού συστήματος σε διεθνές επίπεδο (διασφάλιση μέχρι το 120% της εμπορικής αξίας). Πως θα ασκεί πλέον το κράτος την Αγροτική πίστη; Μέσω ιδιωτών;

Είναι προφανές ότι ουσιαστικά εγκαταλείπεται ο πρωτογενής τομέας της εθνικής οικονομίας μας τώρα που τον χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά»

Αντιδράσεις από κόμματα  


ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ: «Όχι στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας»

«Με αποφάσεις που δεν λαμβάνονται στη Βουλή των Ελλήνων, με διαδικασίες που συντελούνται εν κρυπτώ, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (γνωστή και “ως τρόικα εσωτερικού”) χαρίζει τη βιώσιμη δημόσια ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην κατ’ ουσίαν πτωχευμένη Τράπεζα Πειραιώς!» σημειώνεται σε ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζονται πως «Οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της A.T.E. περνούν στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα επισφαλή δάνεια φορτώνονται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Παράλληλα χαρίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς το 40% του έγγειου αγροτικού κεφαλαίου, που σήμερα είναι υποθηκευμένο στην Α.T.E., ενώ όλες οι μεταποιητικές δραστηριότητες του χώρου (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ κλπ.) οδηγούνται στο διαβόητο “Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας” και βγαίνουν στο σφυρί. Καθιστούμε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει αυτή τη “δωρεά” και εγγυόμαστε στους αγρότες, στους εργαζόμενους της Α.T.E. και σε όλο τον ελληνικό λαό ότι δε νομιμοποιούμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να διασωθεί το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις αποφάσεις αυτές θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη συμμετοχή τους στο τεράστιο αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Αυτή τη μεγάλη ληστεία εμείς δεν θα την αφήσουμε να πραγματοποιηθεί».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από την Αγροτική Τράπεζα!

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της ξεκαθάρισε πως είναι ο επάξιος συνεχιστής της βάρβαρης πολιτικής της επέλασης στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποταγής σε κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ανακοίνωση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει ουσιαστικά το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, (…) Παράλληλα με την πώληση της Αγροτικής, προχωρούν και στο ξεπούλημα των θυγατρικών της εταιριών (Δωδώνη, Βιομηχανίες ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ). Το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν θεωρούνται «κερδοφόρα», ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων για τους εργαζόμενους, εξανεμίζοντας τον όποιο εναπομείναντα κοινωνικό ρόλο της Αγροτικής. Ο ταξικός, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας του εργατικού και αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates