Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Φεύγουν για Λιβύη 1.720 αιγοπρόβατα από τα «Κρητικά Μιτάτα»

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στο 2012 που ο συνεταιρισμός στέλνει ζώντα ζώα στη Λιβύη, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται εξαγωγές σε μορφή συμβολαιακής γεωργίας.
 
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου φορτίο με 1720 ζώντα ζώα για τη Λιβύη, τα οποία εξάγει ο συνεταιρισμός «Κρητικά Μιτάτα».
 
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στο 2012 που ο συνεταιρισμός στέλνει ζώντα ζώα στη Λιβύη. Παράλληλα προγραμματίζει και άλλες εξαγωγές σε μία μορφή συμβολαιακής κτηνοτροφίας, αφού ο επιχειρηματίας με τον οποίο συνεργάζεται ο συνεταιρισμός ενδιαφέρεται για την παραλαβή εκατοντάδων ζώων μέσα στο 2013.
 
«Ο επιχειρηματίας θα έρθει σε δέκα μέρες για να συζητήσουμε τον προγραμματισμό της παραγωγής των ζώων, ώστε να γίνουν σωστά οι εξαγωγές μέσα στο 2013 και να μη χάσουν χρήματα ούτε οι κτηνοτρόφοι ούτε ο ίδιος. Πρόκειται για ένα είδος θα το λέγαμε συμβολαιακής κτηνοτροφίας» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού «Κρητικά Μιτάτα» Διονύσης Καψάλης.

Τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό του συνεταιρισμού με την αναχώρηση του πλοίου. Σε αυτό το φορτίο εξάγονται 1500 αρνιά, 120 κριάρια και 100 πρόβατα. Η τιμή παραγωγού για το ζων ζώο είναι στο αρνί 3 ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι σε κρέας θα ήταν 6 ευρώ το κιλό. Επίσης στο ζων πρόβατο είναι 1,80 ευρώ, δηλαδή ως κρέας 4 ευρώ, επίπεδα ικανοποιητικά για τους κτηνοτρόφους.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates