Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι Ηπειρώτες ξανακαλλιεργούν στο φουλ φασόλια, φακές και ρεβύθια...

Τα περισσότερα όσπρια, που τρώμε, είναι εισαγόμενα... 

Οι Ηπειρώτες αρχίζουν να καλλιεργούν, και μάλιστα στο φουλ, φασόλια, φακές και ρεβύθια... Τα όσπρια τούς ανοίγουν σημαντικές ευκαιρίες, καθώς είναι ελλειμματική σε παραγωγή και πλεονασματική σε εισαγωγές. Τα όσπρια μπορούν να καλλιεργηθούν ως ξερικές αλλά και ως ποτιστικές καλλιέργειες. Τα όσπρια που μπορούν να καλλιεργηθούν ως ξερικές είναι η φακή, τα ρεβίθια, τα λαθούρια και τα κουκιά. Σαν ποτιστικά καλλιεργούνται τα φασόλια, οι γίγαντες και τα μαυρομάτικα.
Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στη χώρα μας, τα όσπρια, αν και αποτελούν το συνώνυμο της υγιεινής διατροφής, άρχισαν να εγκαταλείπονται από τις οικογένειες και να αντικαθίστανται από την κατανάλωση κρέατος. Τα εδάφη της Ηπείρου είναι τα πλέον κατάλληλα για να ευδοκιμήσουν τα όσπρια. Καθαρά έσοδα έως 350 ευρώ ανά στρέμμα μπορούν να βγάλουν οι αγρότες από την καλλιέργεια των οσπρίων. Επίσης επιδοτείται η βιολογική καλλιέργεια των οσπρίων με 160€/στρεμμ. για τους νέους βιοκαλλιεργητές και 123€/στρεμμ. για τους παλιούς.
 

ΠΗΓΗ: katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates