Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο, ώρα μηδέν

Ο πιο βασικός τομέας της οικονομίας της Ελλάδας, η αγροτική παραγωγή δέχεται το τελειωτικό χτύπημα αυτές τις μέρες. Οι παραγωγοί επιτραπέζιων ελιών στην Πρέβεζα και την Άρτα έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο εξευτελιστικές τιμές πώλησης της ελιάς τα τελευταία 30 χρόνια. Χωρίς ίχνος υπερβολής οι παραγωγοί έχουν αφήσει τον καρπό στα δέντρα και απαξιώνουν να τον μαζέψουν καθώς οι τιμές δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα έξοδα για το μάζεμα της ελιάς.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί ακτινιδίων, καθώς έχουν έρθει αντιμέτωποι με καρτέλ εμπόρων που αγοράζουν σε τιμές 0,15 ευρώ το κιλό.


Ήδη εδώ και χρόνια, οι παραγωγοί έχουν εγκαταλείψει τα εσπεριδοειδή, αφού οι τιμές των πορτοκαλιών τα προηγούμενα χρόνια ήταν της τάξης των 0,05 ευρώ το κιλό.


Καθώς όλοι οι συνεταιρισμοί έχουν διαλυθεί και οι έμποροι δρουν ως εκβιαστικά καρτέλ, μην έχοντας φυσικά και την ρευστότητα που απαιτείται σε μια υγιή οικονομία, οι αγρότες απλά εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες τους, αφού είναι ασύμφορες.


ΠΗΓΗ: arta mou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates