Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση Παρουσίασης Πετυχημένων Πρακτικών από την ΠΕΝΑ στην Zootechnia


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2012

Από 7 έως 10 Φεβ 2013, μέσα στην Zootechnia, Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προτίθεται να οργανώσει το αγροτικό χωρίο ΑΓΡΟΡΑΜΑ, που στις «γειτονιές» του θα προβάλλονται σε επιφάνειες 2x2 όσοι Νέοι Αγρότες, ή συλλογικότητες με Νέους Αγρότες, θέλουν να δείξουν την πετυχημένη αγροτική τους εκμετάλλευση, ενώ στην «πλατεία» του χωριού ΑΓΡΟΡΑΜΑ θα οργανώνονται παρουσιάσεις-συζητήσεις για πετυχημένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.


Από όσες εκμεταλλεύσεις παρουσιασθούν, και με την συμβολή των επισκεπτών, η ΠΕΝΑ θα επιλέξει τις πέντε αντιπροσωπευτικότερες που θα μπορούν να είναι οι πρεσβευτές της ελληνικής αγροτικής επιχειρηματικότητας σε δημόσιες εμφανίσεις της ΠΕΝΑ εντός και εκτός Ελλάδος.

Το Σάββατο, 9 Φεβ 2012, στις 11.00, στην «κεντρική πλατεία» προτίθεται η ΠΕΝΑ να οργανώσει συνάντηση-συζήτηση «Ενώπιος Ενωπίω» με ανθρώπους της έρευνας & της επιστήμης, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και προσανατολισμού των κρατικών δομών έρευνας και μεσιτείας της τεχνολογίας στις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών Νέων Αγροτών.

Η καινοτομία δεν είναι μόνο χωροχρονική εφαρμογή διαφορετικών προσεγγίσεων στην διοίκηση, την τεχνολογία και τα προϊόντα, αλλά ταυτόχρονα και η επίτευξη κερδών (όχι μόνο εκχρηματισμένων).

Η ΠΕΝΑ έχει επισημάνει ότι η αγροτική επιχειρηματικότητα σημαίνει επίτευξη στόχων (κερδών) και απαιτεί τουλάχιστον τρεις προϋποθέσεις: αγροτική έρευνα και γεωργικές εφαρμογές (1), αγροτική εκπαίδευση και αγροτική επαγγελματική κατάρτιση (2) και υποστήριξη (3).

Η υποστήριξη, που συνήθως γίνεται από τα τοπικά Επιμελητήρια (ή Αγροτικά Επιμελητήρια), περιλαμβάνει την δικτύωση, την ανταλλαγή εμπειριών, τις επισκέψεις μελέτης, την συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια, τις επαφές B2B, την πληροφόρηση, την θεσμοθέτηση, την εκπροσώπηση και πολλά ακόμα.

Το χωριό ΑΓΡΟΡΑΜΑ στην Zootechnia, θα μπορούσε να είναι λίγο από όλα τα παραπάνω, και η ΠΕΝΑ να δημιουργήσει συνθήκες αυτοοργάνωσης και αυτουποστήριξης των Νέων Αγροτών, φέρνοντας κοντά τους ποιο πετυχημένους, με όλους τους Νέους Αγρότες.

Ο κ. Άκης Γιάτσογλου, που είναι συνήθως πίσω από τις πετυχημένες διοργανώσεις των εκδηλώσεων των Νέων Αγροτών, εκτιμά ότι θα υπάρξει επαρκής προσφορά παρουσιάσεων από τους Νέους Αγρότες, καθόσον η ζήτηση είναι δεδομένη όχι μόνο από άλλους Νέους Αγρότες, αλλά και από πολλούς άλλους συμπολίτες, που ενδιαφέρονται για αγροτικές επιχειρηματικές δυνατότητες και τώρα τελευταία είναι είναι απροστάτευτα θύματα κάθε ευφάνταστου καλού πωλητή προσδοκιών γρήγορου κέρδους.

Οι Νέοι Αγρότες είναι περήφανοι που είναι αγρότες, διότι αγρότης είναι τρόπος ζωής και όχι απλά μέθοδος παραγωγής πλούτου.

Πληροφορίες: 2310271950, φαξ-2310 271959, info@neoiagrotes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates