Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23 ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ 16/11/2012


Η Ένωση Νέων Αγροτών Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ενημερώνει τους δημότες της Πρέβεζας ότι η αγροτική αγορά που έχει ξεκινήσει πειραματικά εδώ και 5 μήνες θα συνεχιστεί όσο κάποιοι δεν το θέλουν!!!!! .


Η Ε.Ν.Α. δραστηριοποιείται από το 2010 και έχει καταφέρει πολλά όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν χρόνια άλλοι, αποδεικνύοντας ότι σαν συνδικαλιστικός και αγροτικός σύλλογος νέων αγροτών λειτουργεί χωρίς καμία επιχορήγηση και κομματικές ταυτότητες βάζοντας μπροστά το συμφέρον των νέων αγροτών αλλά και το αγροτών γενικότερα . Οι θέσεις και οι στόχοι της είναι σταθερές και το έχει αποδείξει με διάφορες δράσεις της .

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους θεσμοθετήθηκε πρόσφατα ύστερα από την αναγγελία στην βουλή των Ελλήνων του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κυρίου Αθανάσιου Τσαυτάρη και είναι η πρώτη πιλοτική αγροτική αγορά (farmers market) στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει στην πόλη της Πρέβεζας.

Σε 23 συνδημότες μανάβηδες μας όμως δεν αρέσει αυτό γιατί τόσα χρόνια έβγαζαν αρκετά χρήματα γνωρίζοντας ότι υπάρχει μονοπώλιο σε πωλήσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και καρτέλ τιμών μέσα στην πόλη της Πρέβεζας .

Μην ξεχνάμε ότι ήμασταν μια πόλη χωρίς δημοτική και λαϊκή αγορά με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω!!!!!!!!!!.

Στο διάστημα που λειτουργεί η αγροτική αγορά καταφέραμε να ρίξουμε αρκετά τις τιμές στην πόλη ώστε να λειτουργήσει ο υγιείς ανταγωνισμός αλλά και οι καταναλωτές να αγοράσουν φρέσκα ντόπια αγροτικά προϊόντα τα οποία είναι ταυτοποιημένα γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρχε το γνωστό βάπτισμα και η ελληνοποιήσεις τοπικών προϊόντων . Ξέρουμε όλοι ότι οι ντομάτες Πρέβεζας ήταν άχρηστες με κοτσάνι όπως έλεγαν γιατί οι αντίστοιχες της νότιας Ελλάδας αλλά και της βόρειας ήταν καλύτερες μιας και είχαν καλύτερη τιμή!!!!!!(εκεί γινόταν το βάπτισμα και η Πρεβεζάνικες ντομάτες γινόταν νότιες η βόρειες ) εξαπατώντας τους ανυποψίαστους καταναλωτές μιας υπήρχε μονοπώλιο.

Αυτά όμως εκμηδενίστηκαν από την αγροτική αγορά.

Καταφέραμε να αυξήσουμε και να τονώσουμε το συρρικνωμένο εισόδημα των αγροτών μας αλλά και να απαλύνουμε τα έξοδα από τους συνδημότες μέσα στη κρίση που ζούμε. Επίσης διαφημίσαμε με συχνές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ την πόλη μας αλλά και τα τοπικά προϊόντα . Προσφέραμε από καρδιάς αγροτικά προϊόντα σε απόρους της πόλης μας .

Αυτά όπως είπαμε δεν αρέσουν σε κάποιους και μόλις 23 στον αριθμό συνδημότες μας μανάβηδες που νομίζουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν σε αυτή την πόλη χτυπώντας μόνο τους αδύναμους αγρότες παρόλο που έχουν μεγαλύτερους ανταγωνιστές πολυεθνικών για τους οποίους ούτε λόγος !!!!!!!

Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι όποιος έχει λερωμένη την φώλια του……. δεν μπορεί να καταργήσει τους θεσμούς αυτού του κράτους και να καταφεύγει σε ασφαλιστικά μετρά εναντίον μας για να κλείσουν την αγροτική αγορά .

Η απάντηση μας σε αυτούς τους 23 μανάβηδες είναι η στήριξη του κόσμου αλλά και η μεγάλη προσέλευση των παραγώγων μας .

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους νέους αγρότες και τους αγρότες της Π.Ε. Πρέβεζας.




Επικοινωνία  6974111252                                                     Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Facebook : ena nomou evezas                                                         Ο Πρόεδρος

URL: enaprevezas.blogspot.com                                             ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ

Email : enaprevezas @yahoo.gr                                                       Ο Γραμματέας
                                                                                                 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates