Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θα επιδοτείται το κόστος για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων των αγροτών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη για τη συμβολαιακή γεωργία, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Η συμβολαιακή γεωργία είναι το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Είναι μια συμφωνία κυρίων με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που παρακάμπτει τους μεσάζοντες και τα καρτέλ. Ο αγρότης όταν σπέρνει θα γνωρίζει την ελάχιστη τιμή που θα πουλήσει το προϊόν του, τη σοδειά του. Η συμβολαιακή γεωργία μπορεί να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος των τιμών ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενθαρρύνει και στηρίζει πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ΕΑΣ Βόλου, για τη συμβολαιακή γεωργία που ελπίζω να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους».


Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε τα εξής:


«Η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών εκτός των άλλων έχει σαν στόχο και τη μείωση στις τιμές που τα αγροτικά προϊόντα φτάνουν στον καταναλωτή. Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες, θα επιδοτείται».


Όπως τόνισε πρόσφατα ο κ. Χαρακόπουλος από το βήμα της Βουλής «στην αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των τιμών από τους μεσάζοντες μπορεί να συμβάλει και η αλλαγή φορολόγησης των αγροτών. Σήμερα πολλοί παραγωγοί με το δέλεαρ της επιστροφής του ΦΠΑ δέχονται την πρόταση των εμπόρων να γράφουν στο τιμολόγιο ότι πωλούν τα οπωροκηπευτικά τους σε τιμή μεγαλύτερη της πραγματικής. Έτσι, ο έμπορος μπορεί να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που θα μεταπωλήσει το προϊόν και έτσι φτάνει ακριβό στο ράφι. Αν όλοι ο αγρότες έχουν βιβλία και φορολογούνται με βάση τα έσοδα, τότε δεν έχουν κανένα κίνητρο να ενδώσουν στην πίεση των εμπόρων».

Παρόντες στη σύσκεψη εκτός από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Κίτσιος και Πέτρος Μπατζιάκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Λαμίας κ. Θανάσης Παπαθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού N. Αγχιάλου κ. Γιάννης Κίτσιος, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Σοφολόγης, και δεκάδες εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων.

ΠΗΓΗ: agrocapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates