Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πληρωμή Εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας στήριξης των αγροτών του τόπου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιτυγχάνει για τρίτη χρονιά, όχι μόνο να μην αποκλίνει από το πρόγραμμα πληρωμών που ανακοινώνει στην αρχή κάθε έτους, αλλά να πραγματοποιεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την πληρωμή εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των Αγροτών και της Πολιτείας.

Η πληρωμή αφορά περίπου 683.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής είναι περίπου 1.100.000.000 €. Τα αντίστοιχα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα αργά το απόγευμα.

Μέσω της γνωστής πλέον διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησης και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της εξόφλησης. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά την διόρθωση των σφαλμάτων μαζί με την πληρωμή των συνδεδεμένων καθεστώτων.

Συμβάλλοντας στην υλοποίηση του e-ΥπΑΑΤ, με αφορμή την πληρωμή της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012, 220.000 περίπου δικαιούχοι που είχαν δηλώσει τον αριθμό του κινητού τους κατά την υποβολή της αίτησης έλαβαν προσποιημένο SMS με τα στοιχεία της πληρωμής τους. Η εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ‘Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (eΥπΑΑΤ)’ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’. Επιπρόσθετα, οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορούνται για το ποσό πληρωμής και από την τηλεφωνική γραμμή 1540.

Υπηρετώντας τον ρόλο του ως ένας από τους κεντρικούς φορείς υποστήριξης του Νόμου της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καινοτομεί υπηρετώντας την διαφάνεια και την διοικητική απλούστευση, καθώς μέσω της ενιαίας αίτησης επετεύχθη για δεύτερη χρονιά να πληρωθεί ταυτόχρονα και η ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ (περίπου συνολικά του ποσού των 110.000.000 € από τις πληρωμές της προκαταβολής και της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης).

ΠΗΓΗ: ΟΠΕΚΕΠΕ
Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates