Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται η συγκομιδή πορτοκαλιών στον Αργολικό κάμπο

Στο κορύφωσή της βρίσκεται η συγκομιδή πορτοκαλιών στον Αργολικό κάμπο ενώ η τιμή παραγωγού φέτος ξεκίνησε σε λίγο υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι θα συνεχιστεί η σχετικά καλή πορεία των τιμών με 18 λεπτά το κιλό στα Μέρλιν.

Καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά εξελίσσεται η αγορά για το ελληνικό πορτοκάλι οι τιμές του οποίου κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα από το 2012 ενώ ικανοποιητικά εξελίσσονται και οι εξαγωγές.


Η φετινή συγκομιδή αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (910.000 τόνους) παρά τις ζημιές που έχουν σημειωθεί στην Αργολίδα.

Πάντως παρόλο την μεγάλη κρίση στην Ελλάδα και την ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, τα χωράφια είναι γεμάτα από μετανάστες εργάτες κυρίως από την Ρουμανία, Βουλγαρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία κι άλλες χώρες οι οποίοι άλλοι νόμιμοι κι άλλοι παράνομοι στην Ελλάδα από τις Αρχές Δεκεμβρίου έρχονται στην Αργολίδα για να δουλέψουν στην συγκομιδή του πορτοκαλιού.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates