Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Από 7-9 Φεβρουαρίου η Zootechnia στη Θεσσαλονίκη

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα σημαντικό χαρτί της χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση, δίνοντας δουλειά σε ανέργους, αλλά και έσοδα στα κρατικά ταμεία. Συμμεριζόμενοι την άποψη αυτή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό, Αθανάσιο Τσαυτάρη, πρόκειται να δώσει δυναμικό “παρών” στην κλαδική έκθεση της Helexpo, Zootechnia, που διοργανώνεται στο διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, στην πόλη θα διεξάγεται για πρώτη φορά και το συνέδριο του Economist, με ένα άκρως αγροτικό θέμα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα». Βασικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι στις 7 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης .


Την ίδια ημέρα στις 4 το απόγευμα, ο υπουργός μαζί με το Βούλγαρο ομόλογό του, Miroslav Naydenov που θα βρίσκεται στην Ελλάδα συνοδευόμενος από 15μελή επιχειρηματική αποστολή στους κλάδους κτηνοτροφίας και γαλακτοκομικών προϊόντων, θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματικό Forum που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και στις 7 το βράδυ, μαζί με τον πρέσβη της Κίνας, θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια της μοναδικής εξειδικευμένης έκθεσης στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια της Zootechnia.
Στις 8 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί ο υπουργός θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(Περίπτερο 8- Αίθουσα Α, Νικόλαος Γερμανός).
 
Στη συνέχεια θα βραβεύσει επτά εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων στον κλάδο της ζωικής παραγωγής, ενώ θα γίνει και παρουσίαση της δράσης «ελληνική παλέτα τυριών», που έχει σχεδιάσει το υπουργείο.
 
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Zootechnia απο το υπουργείο διοργανώνεται και ημερίδα με θέμα τους βοσκότοπους (Αίθουσα Helexpo Corona) και σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση και αειφορική διαχείρισή τους, στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 9.30 το πρωί. Για το θέμα θα τοποθετηθεί τόσο ο υπουργός, όσο και εκπρόσωποι του υπουργείου, αλλά και της λιβαδοπονικής εταιρείας, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες του κλάδου και παραγωγοί.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Τσαυτάρης θα μεταβεί στη Μονή Λαζαριστών για την παρουσίαση του Πίνακα «Η καλλιέργεια του Καπνού» του χαράκτη Α. Τάσσου και της ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, αφού με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού ο πίνακας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντήρηση.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates