Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη για το Συνέδριο του “ECONOMIST” και τη Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «ZOOTECHNIA 2013»

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια της Zootechnia 2013, που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα είναι βασικός ομιλητής στο Συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό «Economist» την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, καθώς για πρώτη φορά το Συνέδριο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

Ο κ. Τσαυτάρης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η αξιοποίηση των στρατηγικών μας πλεονεκτημάτων για την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Το ευρωπαϊκό Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ολλανδία, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου κ.Simon Smits, ο οποίος στην ομιλία του θα αναπτύξει τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας- Ολλανδίας στον αγροτικό τομέα.

Στο πλαίσιο της Zootechnia, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, θα υποδεχθεί το Βούλγαρο Υπουργό Γεωργίας κ. Miroslav Naydenov, o oοποίος θα βρίσκεται στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από 15μελή επιχειρηματική αποστολή στους κλάδους της κτηνοτροφίας και των γαλακτοκομικών προϊόντων και θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματικό Forum που οργανώνεται, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Στις 7.30 το βράδυ, η πολιτική ηγεσία μαζί με το Βούλγαρο Υπουργό Γεωργίας κ. Naydenov, τον Ολλανδό Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου κ. Smits και τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Du Qiwen, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, περίπτερο 8, 1ος όροφος.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα εγκαινιάσει το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Περίπτερο 8 - Αίθουσα Α, Νικόλαος Γερμανός), ενώ θα βραβευτούν επτά εκπρόσωποι καινοτόμων επιχειρήσεων στον κλάδο της ζωικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της δράσης «ελληνική παλέτα τυριών» που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο και στην προκειμένη περίπτωση αφορά τυριά ποιότητας από εγκεκριμένα τυροκομεία, προέλευσης από τα νησιά των Κυκλάδων. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι τυριά ΠΟΠ.

Στο πλαίσιο πάντα της Zootechnia 2013 το Υπουργείο διοργανώνει Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου με θέμα «Ελληνικοί βοσκότοποι – Νέα ΚΑΠ, Ορεινή Ελλάδα και Ελληνική Κτηνοτροφία».

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, ενώ θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της λιβαδοπονικής εταιρείας, επιστήμονες του κλάδου και παραγωγοί.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα παραστεί στην Ημερίδα - παρουσίαση του Πίνακα «Η καλλιέργεια του Καπνού» του χαράκτη Α. Τάσσου και της ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, αφού με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού ο πίνακας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντήρηση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Συντήρησης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Εθνική Πινακοθήκη –Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Μονή Λαζαριστών και ο Δήμος Παύλου Μελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates