Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αύξηση 35% παρουσίασαν οι εξαγωγές της «Δωδώνη»

Του Δημήτρη διαμαντιδη
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διεύρυνση των εξαγωγών της, οι οποίες «τρέχουν» με αυξητικό ρυθμό της τάξης του 30 - 35%, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, καταγράφει στο πρώτο δίμηνο του 2013 η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, υπό τη νέα διοίκηση της. Η εταιρεία πωλεί στο εξωτερικό πολύ περισσότερη φέτα, σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ έτσι καλύπτει σε αξιοσημείωτο βαθμό και την κάμψη της εσωτερικής αγοράς, στην οποία πάντως διαθέτει τα προϊόντα της σε πιο ελκυστικές τιμές, έναντι παλαιότερων ετών.

Οφειλές
Όσον αφορά στο πρόβλημα αποπληρωμής των κτηνοτρόφων-παρα-γωγών, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί της, μέχρι αύριο η εταιρεία αναμένεται ότι θα εξοφλήσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ, που αφορούν στις οφειλές της για τον μήνα Ιανουάριο του 2013.

Η ομαλή πληρωμή των παραγωγών παρουσίασε πρόβλημα από τις αρχές του έτους, που αποδίδεται σε τεχνικά ζητήματα, συναρτώμενα με την πρόσφατη μεταβίβαση του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού της (67,77%) γαλακτοβιομηχανίας στο εταιρικό σχήμα «Todyro Ltd», που αποτελεί θυγατρική του fund «Strategic Initiatives». Ωστόσο, το θέμα διευθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και θα καταβληθούν οι οφειλές, οι οποίες είναι σημαντικές, καθώς αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει αυξημένη εισκόμιση πρώτης ύλης (γάλα) από τους παραγωγούς προς τη Δωδώνη, η οποία απορροφά όλες τις ποσότητες.

Κηνοτρόφοι
Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες το 2013 (στα επίπεδα του 2012) οι τιμές για το γάλα προς τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, αλλά ενδέχεται να μην παραμείνουν οι ίδιες για το σύνολο των επόμενων δώδεκα μηνών, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2012.

Ετσι, οι τιμές κυμαίνονται για το πρόβειο γάλα στο 1,05 ευρώ/λίτρο, για το γίδινο στο 0,58 ευρώ/λίτρο και για το αγελαδινό στο 0,45 ευρώ/λίτρο.

Οι 6.500 κτηνοτρόφοι-συνεργάτες της «Δωδώνη» είχαν ζητήσει αύξηση στις τιμές και την καταβολή πριμ, το οποίο αντιπροσώπευε ένα αξιοσημείωτο τμήμα του εισοδήματός τους, καθώς ισχυρίζονται ότι οι ζωοτροφές το τελευταίο δωδεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 50%.


ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates