Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γαλακτοκομική Σχολή στην Αμφιλοχία

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωσή της

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, βρίσκεται για τις τελικές υπογραφές, το σχέδιο για την ίδρυση Σχολής Τυροκομίας στην Αμφιλοχία. Αγώνες ετών, φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά καθώς –όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μέσων της Αιτ/νίας- οι διαδικασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της Γαλακτοκομικής Σχολής (120 Σπουδαστών) στην Αμφιλοχία. Η Σχολή, θα στεγαστεί στο πρώην Γυμνάσιο Σαρδινίων το οποίο και θα ανακαινιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και προδιαγραφές της σχολής η οποία θα αποτελεί παράρτημα της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.


Η Αμφιλοχία μαζί με την Πρέβεζα και την Άρτα ήταν μια από της πόλεις που εδώ και καιρό διεκδικούσαν αυτό το τμήμα. Η επιλογή της Αμφιλοχίας έγινε ύστερα από σκληρές πιέσεις των πολιτευτών του νομού. Σπουδαίο ρόλο στην επιλογή της Αμφιλοχίας έπαιξε και η ΑΜΦΙΓΑΛ στην οποία εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 9.000.000 ευρώ για ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το Σεπτέμβριο όπου οι σπουδαστές θα εκπαιδεύονται και να κάνουν πρακτική. Οι λόγοι αυτοί μαζί με την πλούσια κτηνοτροφική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή σε γαλακτοπαραγωγή και τυροκομία, κατέστησαν την Αμφιλοχία φαβορί.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι θεωρητικά και εργαστηριακά. Το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας κι Θρησκευμάτων. Η Σχολή θα διαθέτει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άρτιας θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης με σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα. Οι πρακτικές ασκήσεις θα πραγματοποιούνται στα εργαστήρια και στο τυροκομείο της ΑΜΦΙΓΑΛ.

Φοίτηση

Η φοίτηση στη Σχολή θα είναι 2 έτη. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει 30η Ιουνίου του επόμενου έτους και περιλαμβάνει 2 τετράμηνα. Στους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3, παρέχοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι, έχοντας όλα τα δικαιώματα τους αποφοίτων των αντιστοίχων σχολείων της χώρας, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε Ι.Ε.Κ.

Δικαίωμα εγγραφής

Δικαίωμα εγγραφής, χωρίς εξετάσεις έχουν:

α) προαχθέντες στην Β΄ τάξη Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, Τ.Ε.Λ., Εν Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠ.Λ ημερήσιων και εσπερινών,

β) όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄ τάξη Α΄ κύκλου Τ.Ε.Ε.,

γ) κάτοχοι πτυχίου Α΄ και Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Σ., ΕΠΑ.Σ., και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας,

δ) προαχθέντες της Δ΄ τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου,

ε) μαθητές της Γ΄ τάξης εσπερινού Τ.Ε.Λ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates