Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ανανεώνεται


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ αποτελείται από τους Βασιλόπουλο Θεόδωρο-Πρόεδρος (Ηλεία, 6932335569), Παυλονάσιο Νίκο-Αντιπρόεδρος (Λάρισα, 6979905039), Βογιατζή Στέλιο-Γεν.Γραμματέας (Θεσσαλονίκη, 6983275416), Αρνίδη Λεωνίδα-Ταμίας (Κοζάνη, 6975765101), Σταματάκο Δημήτρη-Ειδ.Γραμματέας (Λακωνία, 6971670428).

Στη Γενική Συνέλευση που ανέδειξε το νέο ΔΣ παρέστησαν 34 αντιπρόσωποι Ενώσεων Νέων Αγροτών.

Ήδη από το 2009, όταν η Ηλεία φιλοξένησε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, ο νέος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Βασιλόπουλος Θεόδωρος δήλωνε: «Είμαστε νέοι και νέες. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε τις γνώσεις και την ικανότητα. Υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα. Μπορούμε να επιλέγουμε τους συμβούλους μας. Έχουμε τη θέληση να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Οι νέοι αγρότες θα καταξιώσουν τα επαγγέλματά τους (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, δασεργάτες, κλπ) ως λειτουργοί-φροντιστές του Περιβάλλοντος, και ως παραγωγοί κυρίως αγροδιατροφικών προϊόντων».

Οι αγρότες κάτω των 40 ετών αποτελούν το 6% και οι αγρότες άνω των 55 ετών άνω του 70% του συνολικού αγροτικού δυναμικού. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το στατιστικό, καθίστανται προφανείς τόσο η αδυναμία διατροφικής επάρκειας στο κοντινό μέλλον όσο και η κατάρρευση του μοναδικού τομέα που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της οικονομικής ανάτασης της χώρας.

Με δεδομένο ότι οι σημερινοί Νέοι Αγρότες θα μείνουν στον αγροτικό χώρο τουλάχιστον μέχρι το 2040, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεσματικότερης απόδοσης της κοινής προσπάθειας για την Ελλάδα είναι να υπάρχουν τα μέσα εκείνα τα οποία θα καταστήσουν το επάγγελμα του αγρότη βιώσιμο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών έχει θέσει ως στόχο του την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των νέων αγροτών σε όλη την Ελλάδα, την ισχυροποίηση και αναγνώριση του αγροτικού επαγγέλματος και την καταξίωση του αγρότη ως επιχειρηματία. Προς αυτές τις κατευθύνσεις, προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων που θα συσπειρώσουν και θα οργανώσουν καλύτερα τους Νέους Αγρότες.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είναι το μοναδικό θεσμικά αναγνωρισμένο από το κράτος (Ν. 3147/2003, άρθρο 20) συνδικαλιστικό όργανο που εκφράζει τους Νέους Αγρότες.

Πέρα από τις πάνω από 100 εκδηλώσεις τις οποίες οργάνωσε ή συμμετείχε εντός του 2013, για άλλη μία φορά, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έδειξε στην πράξη μέσω των διαδικασιών της ότι αποτελεί ένα ολοζώντανο κομμάτι της αγροτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates