Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς…


Ξεκίνησε την φετινή χρονιά η 1η συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, στο Νεοχώρι Άρτας στον χώρο του παραποτάμιου πάρκου.

Μια γιορτή θα λέγαμε τοπικού χαρακτήρα, με άρωμα πορτοκαλιού, ελιάς και όχι μόνο. Το τραπέζι που είχε στηθεί είχε τα πάντα… Εκλεκτά εδέσματα με γεύση και άρωμα από τον τόπο μας.

Στην γιορτή που στήθηκε κοντά στις εκβολές του πανέμορφου ποταμού Αράχθου, το πρόγραμμα περιείχε από ομιλίες ειδικών για τα προϊόντα της περιοχής και την καλύτερη αξιοποίηση τους, παράθεση εδεσμάτων, μουσική από μαθητές, δραστηριότητες-κατασκευές μέχρι μουσική και παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Εμείς με την σειρά μας, συγχαίρουμε τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος και τους ευχόμαστε του χρόνου να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!


 
 Η ιστορία μας 

 Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία ο καθένας και περνώντας μέσα από ελιές και πορτοκαλιές, με την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, την αγάπη μας για τον τόπο και τις εμπειρίες μας, βρεθήκαμε μια ομάδα ανθρώπων να σχεδιάζουμε μια ανοιξιάτικη γιορτή.

Η ομάδα σιγά-σιγά άπλωσε και θελήσαμε να το πάμε παραπέρα. Να συνεργαστούμε – εκτιμώντας τον τόπο μας και τους θησαυρούς του – να δημιουργήσουμε, να καινοτομήσουμε…

Μέσα από πολλές συναντήσεις και ζυμώσεις, μέσα από διαφωνίες και συμφωνίες φτάσαμε ως εδώ. «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς».

Οι δυσκολίες των καιρών λειτούργησαν σαν πρόκληση, σαν άνεμοι για αλλαγές, και μας έμαθαν:

Πως όταν φυσούν δυνατά, μπορούμε να φτιάχνουμε καταφύγια, αλλά μπορούμε να φτιάχνουμε και ανεμόμυλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates