Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας-Φιλιππιάδας

Απόγνωση και για τους κτηνοτρόφους στην Αιτωλοακαρνανία!

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας-Φιλιππιάδας πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας-Φιλιππιάδας (ΟΑΣΝΑ) διαμαρτυρόμενη για το παράνομο χαράτσι για την υποβολή των δηλώσεων.

Παρ΄ όλο που για την υποβολή της δήλωσης η Ένωση χρηματοδοτείται από το υπουργείο με 33 ευρώ, το ΔΣ του αγροτικού συνεταιρισμού απαιτεί χρήματα από τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες.

Στη διαμαρτυρία των αγροτοκτηνοτρόφων ο διευθυντής των γραφείων της Ένωσης απάντησε με αοριστίες και δικαιολογίες.

Η ΟΑΣΝΑ δηλώνει ότι το χαράτσι αυτό είναι παράνομο και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη διεκπεραίωση των αιτήσεων χωρίς την καταβολή του χαρατσιού και την επιστροφή του αντίστοιχου ποσού σε όσους το κατέβαλλαν.

Γι’ αυτό το σκοπό θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Μάη έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Λεωφορεία για την κινητοποίηση θα αναχωρήσουν την ίδια μέρα στις 10 το πρωί, στο χώρο πίσω από το πρώην κατάστημα «Κορασίδη» στην Άρτα.


Κατακόρυφη μείωση στην παραγωγή του γάλατος
ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


Τάκης Μολώνης: Θα αναγκαστούν να σφάξουν τα πρόβατά τους

Σε απόγνωση βρίσκονται περισσότερες από 10.000 οικογένειες κτηνοτρόφων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η κατακόρυφη πτώση της παραγωγής γάλατος φέτος και η συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων, αποτελούν πρόβλημα για την επιβίωση του κλάδου. Περίπου το 30% των κτηνοτρόφων θα αναγκαστούν να σφάξουν τα πρόβατά τους, αναφέρει ενδεικτικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, Τάκης Μολώνης.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από το 11% στο 5,5%, οι καθυστερήσεις πληρωμών από τυροκόμους και βιομηχανίες γάλατος αλλά και η μεγάλη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, έχουν δημιουργήσει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα στο σύνολο του κλάδου. Την ίδια στιγμή, εξαιτίας του άσχημου καιρού την φετινή χρονιά, η παραγωγή του γάλατος παρουσιάζει κατακόρυφη μείωση έως και 45%. Πολλοί κτηνοτρόφοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις υποχρεώσεις απέναντι στα ζωντανά και θα αναγκαστούν να προβούν σε σφαγή τους. Επιπλέον, πολλοί είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες οι οποίες παρακρατούν τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς τους από πληρωμές κι επιδοτήσεις.

Την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και τον εξισωτικών αποζημιώσεων ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων του νομού, καθώς αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την κατάσταση. Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι μέχρι το Πάσχα θα είχαν εκταμιευτεί τα σχετικά κονδύλια, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Παράλληλα, ζητείται η επαναφορά της επιστροφής από το 5,5% στο 11%, όπως ίσχυες παλιότερα. Είναι η επιστροφή αυτή ακριβώς την οποία περιμένουν οι κτηνοτρόφοι για να προβούν σε αγορά ζωοτροφών.

Στην εποχή που η οικονομία της Ελλάδας, παραδοσιακά βασισμένη στον τριτογενή τομέα, έχει φτάσει στα όριά της, είναι αναγκαίο ζητούμενο η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα. Είναι κρίμα όμως να βλέπουμε ότι ένας ολόκληρος κλάδος του πρωτογενούς τομέα, βρίσκεται πλήρως εκτεθειμένος, κυριολεκτικά στο έλεος του καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates