Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γλυκάθηκαν στο βερεσέ τα νέα αφεντικά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη

Με το φόβο ότι οι καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους για γάλα που έχουν παραδώσει στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, θα φθάσουν σύντομα και τους τρεις μήνες, όταν πριν από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, το διάστημα ήταν μόλις στον ένα μήνα, ζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και εκφράζουν έντονη ανησυχία για τους κινδύνους που κρύβει η πρακτική αυτή για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους. 

Ήδη η διοίκηση της Δωδώνη έχει φθάσει να έχει «μέσα» 2,5 μήνες τους περίπου 6.500 κτηνοτρόφους, με τους οποίους συνεργάζεται κι όλα δείχνουν ότι η κατάσταση δύσκολα θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Στην αρχή της εβδομάδας διαρροές από τη νέα ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας έκαναν λόγο ότι για το 50% των οφειλών του Μαρτίου, που παρέμεναν τότε ακόμη ανεξόφλητες, «το 20%, που αντιστοιχεί σε περίπου 800 χιλ. ευρώ, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις επόμενες ημέρες». Για το υπόλοιπο 30% του Μάρτη ωστόσο, η διατύπωση που επιλέχθηκε από τις ίδιες πηγές ήταν προσεκτικά αόριστη, αφού επισημάνθηκε ότι η διοίκηση ευελπιστεί να είναι σε θέση να το αποπληρώσει στο επόμενο δεκαήμερο, χωρίς όμως να αναλαμβάνεται οποιαδήποτε δέσμευση επ’ αυτού.

Όσο για τις οφειλές του Απρίλη η μόνη βεβαιότητα που εκφράζεται είναι ότι η εξόφλησή τους θα γίνει και πάλι τμηματικά, ενώ για το Μάιο η απάντηση είναι ότι «δεν είναι σε καθυστέρηση. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρωθεί στις 25 Ιουνίου». Με αυτό βέβαια δεν συμφωνούν οι παραγωγοί. «Μας έχουν ήδη στους δυόμιση μήνες και όπως το πάνε σύντομα θα είμαστε μέσα για ένα τρίμηνο. Έτσι κτηνοτροφία δεν στέκεται. Το κόστος στις ζωοτροφές έχει ξεφύγει, οι τιμές στο γάλα παραμένουν σταθερές, από το κρέας φθάσαμε να μην έχουν πια κανένα έσοδο και δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση για να στηριχθούν οι εκμεταλλεύσεις» είπε στην Agrenda ο πρόεδρος του συνδέσμου κτηνοτρόφων Ηπείρου κ. Μιχάλης Τζίμας.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates