Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μικρή ανακούφιση δέχτηκαν σήμερα οι Αρτινοί αγρότες από την επιστροφή ΦΠΑ


Σαν απρόσμενη βροχή στην μέση του καλοκαιριού που θα ποτίσει τα σπαρτά τους, δέχθηκαν οι Αρτινοί αγρότες την επιστροφή του ΦΠΑ.

Τα οικονομικά προβλήματα στο νομό της Άρτας έχουν φτάσει στο απροχώρητο, με την ΔΩΔΩΝΗ να έχει απλήρωτους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, το κόστος παραγωγής για τις θερινές καλλιέργειες να έχει φτάσει στα ύψη και πολλά άλλα έχουν κατασπαράξει την ρευστότητα με αποτέλεσμα να έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Αρτινούς αγρότες και όχι μόνο.

Αν και μειωμένο από 11% σε 6% από την περσινή χρονιά, το ΦΠΑ θα ανακουφίσει πρόσκαιρα τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, λύνοντας κάποια από τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχουν και παράλληλα αυτή η ρευστότητα θα στηρίξει και άλλες κοινωνικές ομάδες στην περιοχή.

Απ’ όσο γνωρίζουμε η επιστροφή του ΦΠΑ είναι σταδιακή και δεν αφορά όλους τους δικαιούχους σήμερα. Η κατανομή των χρημάτων καθορίζεται από τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και την ΕΑΣΑ-Φ που διαχειρίζεται τις πληρωμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates