Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Χημικά, κρότου-λάμψης και ένταση έξω από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ

Το δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων και παραγωγών γάλακτος, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ, οι οποίοι από ημέρες τόνιζαν πως απαιτούν τα οφειλόμενά τους, καθώς δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε ζωωτροφές, κατέληξε σε χημικά, κρότου-λάμψης και ένταση με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από νωρίς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, βρέθηκαν παραταγμένες στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα και να απαιτούν αυτά που τους οφείλονται.

Ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας, ο κ. Δ. Κάφαλης απευθυνόμενος στους παραγωγούς ανακοίνωσε πολιτική προκαταβολών για αγορά ζωοτροφών και παράλληλα ανακοίνωσε πλάνο πληρωμών για το εισκομισθέν γάλα του Απριλίου και Μάιου (για Αύγουστο και Σεπτέμβριο).

 

Αυτό εξαγρίωσε μια ομάδα των διαδηλωτών, που απαίτησε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα, κινήθηκε προς την είσοδο των εγκαστάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει για αρκετή ώρα ένταση, αντεγκλήσεις και ρίψη χημικών (τραυματίστηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής).

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Ιωάννης Βιτάλης δήλωσε για τα επεισόδια: «Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλακτοβιομηχανία, κατέδειξε αυτό που είχε ήδη διαφανεί τις προηγούμενες ημέρες και είχαμε επισημάνει, ότι ήταν δηλαδή μια πολιτική συγκέντρωση.

Παρ’ όλα αυτά ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας, ο κ. Δ. Κάφαλης απευθυνόμενος στους παραγωγούς-συνεργάτες μας, ανακοίνωσε την πολιτική των προκαταβολών για αγορά ζωοτροφών που ξεκινά άμεσα -κάτι που όπως ξέρετε δεν κάνει άλλη εταιρία- και παράλληλα ανακοίνωσε πλάνο πληρωμών για το εισκομισθέν γάλα του Απριλίου και Μάιου.

Μετά από αυτό οι παραγωγοί-συνεργάτες μας αποχώρισαν και παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο ελάχιστα άτομα συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων τα οποία μάλιστα προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις για δημιουργία εντυπώσεων και επεισοδίων. Προκλήθηκαν ζημιές από τους συγκεντρωμένους εις βάρος της εταιρίας.

Οι φθορές αυτές και οι ζημιές έχουν καταγραφεί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας μας, που επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι όσοι επιχειρούν να βάλουν τη ΔΩΔΩΝΗ απέναντι στους παραγωγούς μας ματαιοπονούν.

Εμείς διαχωρίζουμε τους παραγωγούς - συνεργάτες μας από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη σύνεση που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας με τις αυτονόητες συνέπειες για τη ΔΩΔΩΝΗ.

Το πρόβλημα της ρευστότητας της αγοράς παραμένει, χωρίς δική μας ευθύνη, και κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

ΠΗΓΗ: atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates