Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για την αγορά αγροτών Πρέβεζας

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν με επίκεντρο την πρότυπη Πιλοτική αγορά αγροτών (Farmers market) Πρέβεζας σας ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη αγορά ήταν, είναι και θα είναι όνειρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας που ξεκίνησε 16 / 6 / 2012 και λειτουργεί με ελάχιστα προβλήματα έως και σήμερα με τεράστια επιτυχία τόσο στην πόλη της Πρέβεζας. Οι νέοι αγρότες τόλμησαν και έδρασαν αποδεικνύοντας σε όλους ότι εάν υπάρχει θέληση όλα επιτυχαίνονται ακόμα και χωρίς χρήματα έχοντας γνώμονα και στόχο μια ελεγχόμενη αγορά όπου μόνο παραγωγοί αγρότες θα πωλούν ιδιοπαραγόμενα προϊόντα. Κατά καιρούς κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα με στόχο να κλείσει η συγκεκριμένη αγορά μιας και είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες καθορίζουν τις Τιμές λιανικής πώλησης . Καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι κλάδοι έχουν προβλήματα πόσο μάλλον οι νέοι αγρότες που παράγουν .

Την αγορά αγροτών Πρέβεζας την έχουν παρουσιάσει ως πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα με αρκετές παρουσιάσεις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ .

Τα βασικότερα που έχει καταφέρει όμως θα σας παρουσιάσουμε εμείς εν τάχει .
1) Κατάφερε να λειτουργήσει ο υγείες ανταγωνισμός ρίχνοντας τις τιμές έως και 70% σε μια πόλη που έχει παράγωγη αγροτικών προϊόντων αλλά δεν είχε ποτέ λαϊκή αγορά παρά μόνο επαγγελματίες οπωροπώλες και αλυσίδες σουπερ μάρκετ.

2) Κατάφερε την ταυτοποίηση στα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα το λεγόμενο (βάπτισμα) αποφεύγοντας την πώληση αγνώστου ταυτότητας αγροτικών προϊόντων μιας και η συγκεκριμένη αγορά είναι εν μέρη κλειστή για όλους αφού δεν μπορούν να έρθουν ξένοι παραγωγοί από ολόκληρη την Ελλάδα όπως συμβαίνει στις Λαϊκες αγορές αλλά ένα 20% από αυτούς με προϊόντα που δεν παράγονται στην Πρέβεζας πχ (μήλα ροδάκινα) Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και ενδυνάμωση της τοπικής αυτάρκειας.

3) Τόνωσε το αποδεκατισμένο εισόδημα των παραγώγων μιας και είναι ο μόνος τρόπος να πάρει κάποιος μετρητά αυτήν την εποχή της κρίσης χωρίς να παρακαλάς όλους αυτούς που εμπορεύονται τα προϊόντα μας .

Το τελευταία γεγονότα όμως μας αναγκάζουν να υπενθυμίσουμε σε όλους του εμπλεκομένους τι έχουν κάνει για αυτή την αγορά. Και για να κάνουμε αυτοκριτική και εμείς που είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη αγορά έπρεπε να την είχαμε περιφρουρήσει ακόμα ποιο έντονα στην λειτουργία της.

Όμως στην Ελλάδα του 2013 μια αχτίδα από το περιβόητο τούνελ μάλλον φαίνεται !!!! ή είναι αυταπάτη βλέποντας όνειρο!!!!!

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να νομοθετείς γνωρίζουμε ακόμα ότι είναι δύσκολο να αναλάβεις ευθύνες σε μια τοπική κοινωνία . Ξέρουμε όμως ότι η αγορά αγροτών είναι μια δύσκολη περίπτωση που θίγονται συμφέροντα. Ξέρουμε επίσης ότι την στηρίζουν όλοι και σας ευχαριστούμε .Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι τι θα γίνει στο μέλλον και αυτό μας ανησυχεί !!! Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απειλούν με πρόστιμα έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν και με άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που καταργήθηκαν. Δεν φοβόμαστε όμως γιατί μαθημένα τα βουνά από χιόνια.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας λοιπόν απέναντι στο καταναλωτικό κοινό και τον κόσμο που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και την συγκεκριμένη αγορά πρότυπο.

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την λειτουργία της Αγοράς αγροτών Πρέβεζας όπως και τα μελή της αλλά και τους παραγωγούς που συμμετέχουν γιατί ο μόνος στόχος που έχει είναι να διαφυλάξει το συμφέρον των αγροτών και του κόσμου που την στηρίζει.



Επικοινωνία  6974111252                                                     Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Facebook : ena nomou evezas                                                         Ο Πρόεδρος

URL: enaprevezas.blogspot.com                                             ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ

Email : enaprevezas @yahoo.gr                                                       Ο Γραμματέας

                                                                                                 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates