Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Σε σημείο μηδέν βρίσκεται η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Άρτα!!!

Σε σημείο μηδέν βρίσκεται η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Άρτα, σύμφωνα με τα όσα αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς. Σύμφωνα με τον κ. Ψαθά η χρονιά τείνει να εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες, καθώς χιλιάδες τόνο εσπεριδοειδών (κυρίως πορτοκάλια και μανταρίνια) σαπίζουν στα δέντρα.

Στην Άρτα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην επιστολή του ο κ. Ψαθάς, η φετινή παραγωγή μανταρινιών εκτιμάται στους 25.000 tn με την ποσότητα που προβλέπεται να μείνει αδιάθετη να κυμαίνεται στους 8.000-10.000 tn και την τιμή να έχει κατρακυλήσει στα 23 λεπτά το κιλό περίπου παραδοτέα. 

Σε ότι αφορά την παραγωγή πορτοκαλιών η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Από τους 80.000 tn ποικιλίας «Μέρλιν» που προβλέπεται να είναι η φετινή παραγωγή έχουν διατεθεί μόνο 5.000 tn με τιμή περίπου 12 λεπτά το κιλό παραδοτέα. Από τους 30.000 tn της εκτιμώμενης παραγωγής της ποικιλίας «Ναβαλίνα» έχουν διατεθεί περίπου 15.000 tn και με τιμή πάρα πολύ μικρή, περίπου 15 λεπτά το κιλό παραδοτέα. Τέλος, όσον αφορά τα
κοινά πορτοκάλια, που προορίζονται προς χυμοποίηση, η φετινή παραγωγή εκτιμάται στους 30.000 tn περίπου με τιμή εξαιρετικά μικρή, περίπου 6 λεπτά το κιλό παραδοτέα.


ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates