Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

1η ιδρυτική συνάντηση της Πανηπειρώτικης Ένωσης Αγροτών (Π.ΕΝ.Α.) την Κυριακή 9 / 11 / 2014 στην Πρέβεζα

Δελτίο τύπου
Πρέβεζα 27 / 10 / 2014

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα στον αγροτοσυνδικαλισμό και την δραματική κατάσταση που βιώνει ο πρωτογενής τομέας ιδιαίτερα στη Ήπειρο αλλά και την παρότρυνση πολλών αγροτών για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης (Α.Σ.Ο) χωρίς κομματικές κατευθύνσεις ήρθε η ώρα να γίνει η 1η ιδρυτική συνάντηση της Πανηπειρώτικης Ένωσης Αγροτών (Π.ΕΝ.Α.) . Καλούμε όλους τους αγρότες ,κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους ,δασοκόμους κτλ την Κυριακή 9 / 11 / 2014 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Πρέβεζας (Λαϊκή Αγορά ) και ώρα 11:00 σε συζήτηση για την ίδρυση της Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (Α.Σ.Ο.) Πανηπειρώτικης Ένωσης Αγροτών (Π.ΕΝ.Α.).

Στόχος μας είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των αγροτών - μελών .

Ειδικότερα η Π.ΕΝ.Α. θα στοχεύει :

α) Στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της ενότητας και των δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη της.
β) Στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγροτών της περιφέρειάς Ηπείρου προς την επίτευξη βελτίωσης της οικονομικής τους κατάστασης, την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους και την εξασφάλιση δίκαιης ανταμοιβής της εργασίας τους.
γ) Στην ανάπτυξη της συνεργασίας και αλληλεγγύης των μελών της με τους άλλους αγρότες της περιφέρειάς της.
δ) Στην συνεργασία με τις άλλες αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.
ε) Στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, στην διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών της και των αγροτών γενικότερα, στην διαρκή φροντίδα για συνέχιση και διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων της περιοχής και την καλλιέργεια της αγάπης προς αυτά, καθώς και στην μέριμνα για την περισυλλογή, φύλαξη και μετάδοση στις νεότερες γενιές κάθε γλωσσικού, ιστορικού και λαογραφικού στοιχείου.
στ) Στην καλλιέργεια της συνεταιριστικής ιδέας και γενικά του πνεύματος ανάπτυξης ομαδικών δραστηριοτήτων των αγροτών (ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί, διεπαγγελματικές οργανώσεις).
ζ) Στην ενημέρωση των αγροτών, σχετικά με την εξέλιξη και τα δεδομένα νέων και πρωτότυπων αγροτικών καλλιεργειών και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, με την δυνατότητα συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά ή εθνικά αγροτικά προγράμματα, καθώς και με τα προβλήματά τους και του συσχετισμού τους με τα γενικότερα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. 

Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής στην Π.ΕΝ.Α είναι :

Ο ενδιαφερόμενος να είναι κατά πλήρη επάγγελμα Αγρότης, κτηνοτρόφος, αλιείς, μελισσοκόμος ,δασοκόμος κτλ. και ασφαλισμένος στο Ο.Γ.Α.

Η ιδρυτική ομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις και στις άλλες περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου και θα σας ενημερώσει σχετικά με δελτία τύπου.

Για την ιδρυτική ομάδα
Λεωνίδας Ραβανός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates