Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

"Τσάκισε" τα εσπεριδοειδή σε Αργολίδα, Λακωνία ο παγετός

Εκτεταμένες ζημιές στα εσπεριδοειδή της Αργολίδας και της Λακωνίας προκάλεσε ο παγετός που έπεσε στη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εισόδημα από την κύρια απασχόλησή τους.

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τάκης Πεβερέτος, πως στην Αργολίδα το θερμόμετρο έπεσε στη διάρκεια της νύχτας στους -8 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να παγώσουν τα πάντα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η συγκομιδή έχει προχωρήσει μόνο σε ποσοστό 15%, με την παραγωγή μάλιστα να εκτιμάται περί τους 400 χιλιάδες τόνους.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και στη γειτονική Λακωνία, όπου το θερμόμετρο έδειξε -4 βαθμούς Κελσίου.

Πλέον αυτό που προέχει, λένε οι παραγωγοί, είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν έλεγχοι και καταγραφές, με σκοπό να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των αγροτών, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται και παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ στον ΕΛΓΑ.
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates