Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δικαίωμα παράτασης ενός μήνα σε δηλώσεις ΟΣΔΕ με απόφαση Κομισιόν

Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σχετικά: «Έχω προτείνει να επιτραπεί στα κράτη - μέλη να παρατείνουν την προθεσμία, ώστε οι αγρότες να μην υποστούν τις συνέπειες των καθυστερήσεων των εθνικών διοικήσεων, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πρόκληση του πρώτου έτους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Τα κράτη - μέλη έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποφύγουν τις κυρώσεις των εκπρόθεσμων αιτήσεων των δικαιούχων».

Και πρόσθετε, «είναι αυτονόητο ότι τα κράτη - μέλη που θα αποφασίσουν να αναβάλουν την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το διοικητικό και ελεγκτικό σύστημά τους θα διαφυλάξει τη σωστή δημοσιονομική διαχείριση».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η παράταση θα ισχύσει μόνο για το 2015 και θα είναι προαιρετική.

(Πηγή: ec.europa.eu)

«Πράσινο φως» έδωσε τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην παράταση της προθεσμίας των αιτήσεων για τις άμεσες ενισχύσεις μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ένα μήνα μετά δηλαδή από την αρχική προθεσμία της 15ης Μαΐου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του Agronews. Η παράταση θα ισχύσει και για τις στρεμματικές ενισχύσεις του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ.

Στη σωστή κατεύθυνση η παράταση λένε οι Copa Cogeca

Ευπρόσδεκτο και ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισαν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca το σχέδιο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας Φίλ Χόγκαν «να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να συμμορφωθούν εντός των προθεσμιών και εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη διευκρινίσεων για τους νέους κανόνες».

Μιλώντας επί του θέματος ο πρόεδρος της ομάδα εργασίας των Copa-Cogeca Udo Hemmerling τόνισε «Πρόκειται για ένα καλό βήμα προς τα εμπρός - πολλοί αγρότες ασφυκτιούν με την γραφειοκρατία που περιβάλλει τη νέα ΚΑΠ. Όμως, βασικά θεμελιώδη ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ειδικά για τους νέους κανόνες που αφορούν το πρασίνισμα της ΚΑΠ. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι κανόνες να απλοποιηθούν τώρα αντί να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Ελπίζουμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να τροποποιηθούν οι όροι για τη χορήγηση προαιρετικής συνδεδεμένης στήριξης στο πλαίσιο των απαιτήσεων αναγνώρισης και καταγραφής ζώων, όπως ανακοινώθηκε από τον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν την προηγούμενη Δευτέρα».

«Μέσα στο 2015, εμείς θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλιστεί ότι θα δοθεί χρόνος στους γεωργούς της ΕΕ να προσαρμοστούν και ότι δεν θα υπάρξουν άδικες περικοπές των άμεσων ενισχύσεων κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της νέας μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για μικρά ακούσια λάθη. Έχουμε στείλει λεπτομερείς προτάσεις στον Φιλ Χόγκαν, υπογραμμίζοντας τομείς όπου η απλούστευση της νέας ΚΑΠ είναι ζωτικής σημασίας. Θέλουμε πραγματικά να δούμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες απλοποίησης για την διοίκηση και για όλους τους φορείς, το συντομότερο δυνατό, και να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους », όπως πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates