Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πληρωμή Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ μέσω συστήματος «ΔΙΑΣ»

Αλλάζει η διαδικασία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους μέσω του διατραπεζικού συστήματος “ΔΙΑΣ” σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ο τρόπος εξόφλησης των εισφορών αλλά και των ρυθμισμένων οφειλών. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Ανακοίνωση

“Σας γνωρίζουμε, ότι η διαδικασία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ έχει αλλάξει. Εφεξής, η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών θα πραγματοποιείται μέσω Διατραπεζικού Συστήματος «ΔΙΑΣ» και συγκεκριμένα: Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις εισφορές τους με δύο τρόπους.

Πρώτον, να καταβάλλουν τις εισφορές τους μέσω των ΕΛΤΑ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και δεύτερον, μέσω της Τράπεζας της επιλογής τους, με την προσκόμιση του σχετικού εντύπου.

Τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Β΄ εξαμήνου 2014 θα αποσταλούν εντός των προσεχών ημερών. Ως ληκτική ημερομηνία πληρωμής της τρέχουσας εισφοράς και των τυχόν αναδρομικών ή ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει οριστεί η 30-06-2015.

Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στην παλιά ρύθμιση του Ν.3943/2011 (τριμηνιαίες δόσεις) θα λάβουν τρία (3) διαφορετικά ειδοποιητήρια που θα αφορούν αντίστοιχα:

α) στη Δόση Γ΄ Τριμήνου 2014, με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 15-06-2015,

β) στη Δόση Δ΄Τριμήνου 2014 με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30-06-2015 και

γ) στην τρέχουσα εισφορά Β΄ εξαμήνου 2014, με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30/06/2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ασφαλισμένοι προκειμένου να μην εκπέσουν της ρυθμίσεως, πρέπει να εξοφλήσουν υποχρεωτικά και τα τρία (3) ειδοποιητήρια.

Παράλληλα ενημερώνουμε ότι οι ασφαλισμένοι:

α) που έχουν ενταχθεί στις νεότερες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις του Ν. 4152/2013 (ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ΠΑΓΙΑ) και

β) που ενώ ήταν ενταγμένοι στις ρυθμίσεις ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ΠΑΓΙΑ προτίμησαν στη συνέχεια να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων του Ν.4321/2015, θα καταβάλουν την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά – Β΄ Εξαμήνου 2014 – μαζί με τη δόση του Ιουνίου τρέχοντος έτους. Το σχετικό έντυπο θα εκτυπωθεί κατά τα μέσα Ιουνίου και η εξόφλησή του θα γίνεται κανονικά μέσω της Τράπεζας Πειραιώς (ΚΜΠ 673 ή 310, αντίστοιχα).

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους που εντάχθηκαν εξαρχής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων του Ν. 4321/2015 εννοείται ότι δεν θα καταβάλουν την τρέχουσα εισφορά του Β’ εξαμήνου 2014 αφού την έχουν ήδη καταβάλλει προκειμένου να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση (η καταβολή της αποτελούσε προϋπόθεση ένταξής τους στη ρύθμιση).

Σας εφιστούμε την προσοχή, ότι δεν πρέπει να εκδίδετε έντυπο πληρωμής τρέχουσας εισφοράς (ΚΜΠ 639) για ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική ρύθμιση. Άμεσα θα σας αποσταλούν υποδείγματα των τριών νέων εντύπων ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς”.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates