Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Εμπαιγμός δίχως τέλος με την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Να σταματήσουν τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις και να δώσουν τα οφειλόμενα στους αγρότες, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, με αφορμή τις παρατεταμένες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις επιστροφές ΦΠΑ προς τους αγρότες ειδικού καθεστώτος από την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης, με βάση την κείμενη νομοθεσία οι αγρότες ειδικού καθεστώτος, ύστερα απ’ τον συμψηφισμό που διενεργούν οι υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ, ανάλογα με τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούν.

Η Ένωση Αγρινίου και το οργανωμένο Τμήμα ΦΠΑ συγκέντρωσε και καταχώρησε έγκαιρα όλα τα τιμολόγια επιστροφής φόρου πώλησης αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας τη σχετική διαδικασία για την επιστροφή του ποσού που δικαιούται κάθε παραγωγός.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που μέσω της Ένωσης Αγρινίου εστάλη είναι 2732, το δε ποσό επιστροφής που τους αναλογεί είναι 766.627 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που έχουν καταβάλει οι παραγωγοί από την προηγούμενη χρονιά και η επιστροφή τους θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού.

Θυμίζουμε ότι ο κανόνας τα τελευταία αρκετά χρόνια ήθελε την επιστροφή του ΦΠΑ να καταβάλλεται τον Μάρτιο και σίγουρα πριν το Πάσχα, ώστε και στις ανάγκες των ημερών να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι αγρότες και τις αναγκαίες προετοιμασίες να μπορέσουν να ξεκινήσουν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Φέτος, όμως, η επιστροφή του ΦΠΑ καθυστερεί αδικαιολόγητα, ...με όσες συνέπειες αυτό έχει στην ίδια την παραγωγή, καθώς οι αγρότες αυτά τα χρήματα περιμένουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, αλλά και να ανταποκριθούν στις αυξημένες όσο ποτέ υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους.

Το θέμα ανέδειξε με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του προς τα συναρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και τονίζει πως δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία για περεταίρω καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Επανέρχεται, λοιπόν, σήμερα στο φλέγον αυτό θέμα, που σε συνάρτηση με τις λοιπές καθυστερήσεις πληρωμών (εξισωτική, βιολογικά κτλ, κτλ) έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, …οι οποίοι και έκπληκτοι παρακολουθούν, την ώρα που είναι απλήρωτοι, τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνώντων!

Ο Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, για μια ακόμη φορά, ζητά την άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους αγρότες, οι οποίοι, άλλωστε, σε λίγο θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» του νέου μνημονίου, πράγμα φύση και θέση αδύνατο, όσο το υπουργείο και οι υπηρεσίες του αρνούνται να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates