Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σε… αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες – κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Ιωαννίνων,αύριο το πρωί

Σε… αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, αντιδρώντας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα που τους πλήττουν ανεπανόρθωτα.
Αυτή την περίοδο ο κλάδος βρίσκεται σε γενική αναταραχή και εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα θα έχει σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα είναι μάλλον καθοριστικά για τη στάση που θα τηρήσει ο αγροτικός κόσμος, εάν δηλαδή θα προχωρήσει και σε τι μορφές κινητοποιήσεων. 

Πάντως, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής σε...
παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Οι αγρότες αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ στο 26% από 13%, ενώ διαμαρτύρονται για τις περικοπές των επιδοτήσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.«Διεκδικούμε φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 30.000 ευρώ, κατάργηση λογιστικών βιβλίων με τζίρο έως 40.000 ευρώ», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας Κώστας Κατσάνος.Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην πανελλαδική συγκέντρωση μπλόκων, στη Λάρισα, την οποία συγκαλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ.
Ας σημειωθεί ότι ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποίησε ήδη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας (ΟΑΣΝΑ), η οποία προχώρησε τη Δευτέρα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Εφορία. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή της ΔΟΥ Άρτας όπου κατατέθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των συλλόγων στο οποίο τονίζεται ότι «αποφασίσαμε να αντισταθούμε δυναμικά και μαζικά, γιατί δεν αντέχουμε νέα μέτρα, φόρους και τα προϊόντα απούλητα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates