Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο αγροτών στη Γέφυρα Καλογήρου την Δευτέρα

Συλλαλητήριο αγροτών στη Γέφυρα Καλογήρου την Δευτέρα
Ραντεβού με Βαγγ. Αποστόλου την Τρίτη στην Αθήνα


Στην πρώτη μαζική και προειδοποιητική κινητοποίηση ετοιμάζονται να προβούν αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου την προσεχή Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην γέφυρα Καλογήρου.
Την κινητοποίηση προετοιμάζει η Πανηπειρωτική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων με βασικά αιτήματα να μην περάσουν ως έχουν τα προαπαιτούμενα μέτρα που αφορούν στην φορολογία αγροτών και κτηνοτρόφων, την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς και παράλληλα θέτοντας ζητήματα για την μείωση του κόστους παραγωγής και την άμεση καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων. Η πρόσκληση έχει ήδη απευθυνθεί σ’ όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηπείρου για ένα μαζικό συλλαλητήριο στο ύψος της Γέφυρας Καλογήρου, όπου σχεδιάζεται ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού, από και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παράλληλα, ανάλογα την ανταπόκριση, πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Στρατοπέδου. «Θα είναι μια πρώτη προειδοποιητική κινητοποίηση και αν δεν μας ακούσουν θα πάμε μετά και θα παραμείνουμε εκεί», σημειώθηκε από εκπρόσωπο της Επιτροπής.

Στον υπουργό
Στο μεταξύ την επόμενη ημέρα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, η Συντονιστική της Ηπείρου με πολυπληθή αποστολή εκπροσώπων από τους τέσσερις νομούς καθώς επίσης και την παρουσία μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής (από το Μεσολόγγι) θα μεταβεί στην Αθήνα. Εκεί ύστερα από παρέμβαση της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Όλγας Γεροβασίλη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου στη 1 το μεσημέρι. Ο καθορισμός του ραντεβού για απευθείας διάλογο με τον Υπουργό αποτελεί την απάντηση της κ. Γεροβασίλη στους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, μετά το ραντεβού που προηγήθηκε στην Άρτα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα όταν η Συντονιστική Επιτροπή της μετέφερε τις προτάσεις της στον αντίποδα των μέτρων που ετοιμάζει προς εφαρμογή το υπουργείο, η κ. Γεροβασίλη της δεσμεύτηκε για άμεση συνάντηση και καθορισμό ενός απευθείας διαλόγου με τον υπουργό, ώστε να μην μεταφέρονται ένθεν κακείθεν ανακρίβειες.
Μάλιστα το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής από την Άρτα και Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Τσίρκας, επιβεβαιώνοντας το προγραμματισμένο ραντεβού στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, τόνισε: «Η κ. Γεροβασίλη κατέβαλε προσπάθεια να διαμορφώσει το πρόγραμμα της συνάντησης ημέρα και ώρα που να μας εξυπηρετεί, διότι το επάγγελμά μας είναι δύσκολο και οι υποχρεώσεις μας πολλές. Από την επομένη της συνάντησης στην Άρτα η ίδια μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε σχετικά». Ο κ. Τσίρκας τόνισε ακόμη: «Ασφαλώς και θα πάμε στο ραντεβού. Είναι υποχρέωσή μας να παλέψουμε με κάθε τρόπο».

Οι προτάσεις στον αντίποδα των μέτρων 

Στο μεταξύ ο επίσης εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συντονιστικής Επιτροπής, Μιχάλης Τζίμας, αναλύοντας τις προτάσεις που ήδη ο κλάδος των αγροτοκτηνοτρόφων έχει καταθέσει για κάθε ένα από τα ζητήματα, ανέφερε: «Έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας θέσεις διότι πιστεύουμε ότι τα μέτρα αυτά αφανίζουν κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον τόπο. Είναι ψέμα αυτό που λένε ότι δεν πληρώνουν οι αγρότες φορολογία. Με νούμερα τα έχουμε βγάλει και είναι 1,5 δισ. το χρόνο η εφορία που πληρώνουν οι αγρότες και με τα μέτρα που ζητούν σήμερα θα είναι 3,5 δισ., οπότε ουσιαστικά δεν μένει τίποτα για τον αγροτοκτηνοτρόφο. Η δική μας πρόταση είναι ότι το φορολογικό θα πρέπει να ενταχθεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Να είναι 12.000 το αφορολόγητο, όπως είναι σε όλους τους εργαζόμενους. Να ενταχθεί στο αφορολόγητο η προσωπική εργασία που είναι πολύ και δεν φαίνεται πουθενά για τον αγρότη, με βάση την μονάδα με την οποία θα φορολογείται. Να υπάρχει κλιμακωτή φορολόγηση, η οποία να φτάσει μέχρι 26% σε εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.

Ανασφάλιστοι αγροτοκτηνοτρόφοι

Για το ασφαλιστικό ήδη είναι αυτή τη στιγμή 300.000 εντελώς ανασφάλιστοι αγροτοκτηνοτρόφοι κι αν τριπλασιαστεί η ασφάλεια δεν θα υπάρχει κανένας ασφαλισμένος. Όταν έγινε η ρύθμιση των 100 δόσεων κι ήρθε η στιγμή του μήνα που ήταν να πληρωθεί το ποσό των 800 ευρώ που ήταν η ρύθμιση του μήνα βγήκαν από τη ρύθμιση το 70%, των ασφαλισμένων. Η πρότασή μας είναι ότι πρέπει να γίνουν από έξι, οχτώ οι κλίμακες και να υπάρχει δυνατότητα επιλογής σε ποια θέλει να μπει κι αντίστοιχα να έχει και την κάλυψη. Λέμε επίσης το εξής: μόνο και μόνο από τους αλλοδαπούς που δουλεύουν εποχιακά σε χωράφια και μονάδες κτηνοτροφικές με μια κάρτα να δώσει την ευκαιρία να ασφαλιστούν όλοι αυτοί, που αυτόματα σημαίνει επιπλέον για το ταμείο 250 εκατομμύρια το χρόνο.
Σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής σας λέω ένα: Το ρεύμα έχει τα τελευταία χρόνια δεκαπλασιαστεί. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει για την Ελλάδα αγροτικό πετρέλαιο, όταν σε όλη την Ευρώπη έχουν αγροτικό πετρέλαιο. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη ου δεν έχει αγροτικό πετρέλαιο. Δεν μπορείς να πας να οργώσεις με 1,30 ευρώ πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή όταν ο Ολλανδός πληρώνει επιτόκιο 0,5% για να φταίει μια κτηνοτροφική μονάδα κι εμείς εδώ πληρώνουμε επιτόκιο 11% και 12% τί να ανταγωνιστούμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates