Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Κολιός: Μετά τις 30 Σεπτέμβρη η συγκομιδή soreli

Επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσε ο Όμιλος Κολιού Α.Β.Ε.Ε σχετικά με την απόφαση της ΔΑΟΚ Ημαθίας για πρόωρη συγκομιδή ακτινιδίων ποικιλίας soreli.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του «τα ακτινίδια ποικιλίας soreli δεν θα πρέπει να συλλέγονται νωρίτερα από την ημερομηνία που θα έχουν πάρει 8 brix τουλάχιστον, δηλαδή όταν όλα τα σπέρματα θα έχουν σκούρο χρώμα και η σάρκα τους να είναι 100% κίτρινη χωρίς καν πράσινο στέμμα εσωτερικά του φλοιού και χωρίς το χαρακτηριστικό χρώμα και το απαραίτητο άρωμα που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ποικιλία. Είναι προφανές ότι η πιο κατάλληλη ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής είναι η από 30/9 και εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά».

Με την επιστολή αυτή ο Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ ζητά από τη ΔΑΟΚ Ημαθίας να προβεί σε ενέργειες που θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των νομίμων Ελλήνων παραγωγών και την ποιότητα του κιτρινόσαρκου ακτινιδίου ποικιλίας soreli.

Δείτε εδώ αναλυτικά το κείμενο της επιστολής.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates